Tags

, , , , , , , , , ,

Obsidianul negru

autor: Maria

sursa: http://spheresoflight.com.au/index.php?page=crystals-blackobsidian

traducere din lb. engleză

Culoare: Negru, Negru maroniu

Obsidianul este o piatră semipreţioasă neagră, uşoară şi strălucitoare, care se formează atunci când lava vulcanică este răcită foarte rapid, transformându-se în ceea ce geologii numesc sticlă vulcanică.

Obsidianul negru este numit uneori Obsidianul ‚lacrimă de apaş’ atunci când se prezintă în formă de lacrimă.

În general, se spune că obsidianul îşi ia numele de la romanul Obsius.

Aspect: Piatră sticloasă vulcanică amorfă pe bază de siliciu. Transparentă până la opac.

Sistem cristalin: Amorf Neavând o structură interioară, cristalele amorfe permit energiei să treacă liber prin ele şi să acţioneze rapid, putând fi un catalizator pentru schimbare.

Proprietăţi: Obsidianul negru este o piatră foarte puternică şi creatoare, care împământează şi centrează energia spirituală în planul pământesc. Obsidianul conectează mintea şi emoţiile. Autocontrolul creşte prin folosirea acestei pietre.

Obsidianul ne aminteşte că viaţa şi moartea sunt prezente simultan şi constant una cu cealaltă, mereu ca una. Este o piatră care a fost asociată întotdeauna cu spiritele păzitoare care veghează asupra noastră şi are legătură cu protecţia, la toate nivelurile.

În Evul Mediu se considera că această piatră exorcizează demonii. Ca urmare, este folosită adesea ca piatră de împământare pentru proiecţia astrală şi pentru mediumuri, în general, deoarece furnizează protecţie faţă de spiritele negative sau diabolice. Uneori este numită şi Piatra vrăjitorului, deoarece deschide porţile către lumea cealaltă, în acelaşi timp protejând utilizatorul de folosirea ei greşită.

Obsidianul este pur şi simplu o piatră cu care trebuie lucrat conştient şi cu respect. Este o piatră fără graniţe şi fără limitări. Nimic nu poate fi ascuns. Obsidianul este considerat unul din cei mai importanţi învăţători spirituali şi este numit „piatra adevărului”.

Sinele nostru adevărat este reflectat pentru noi de către suprafaţa strălucitoare a pietrei, astfel că trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm atât părţile pozitive, cât şi pe cele negative ale realităţii, pe măsură ce apar. De asemenea, piatra aduce cu sine o oportunitate unică de a clarifica anumite cauze ale unor boli fizice sau ale unor supărări emoţionale şi ne îndeamnă să ne dezvoltăm, sprijinindu-ne în acelaşi timp.

Dacă simţiţi că dezvoltarea voastră stagnează şi că aveţi nevoie să fiţi scuturaţi ca să vă puneţi din nou în mişcare, nu există piatră mai bună.

Aventurinul, quartzul roz şi chrisocolla sunt pietre care vor uşura impactul obsidianului. Ca membri ai familiei quartzului, primele două pietre ajută la dizolvarea a ceea ce va scoate la suprafaţă obsidianul; pe de altă parte, chrisocolla este o piatră caldă şi grijulie, care face ca adevărul să fie mai uşor de auzit. Obsidianul fulg de nea oferă şi el o versiune îmblânzită a acestei pietre. Când este folosit pentru vindecare emoţională, este folosit cel mai frecvent împreună cu quartzul transparent.

Vindecătorii pot folosi obsidianul negru pentru a îi ajuta pe cei care nu sunt capabili sau nu sunt dispuşi să se desprindă de trecut.

Obsidianul este folosit pentru divinaţie şi se găseşte adesea sub formă de oglinzi şi de sfere de cristal. Piatra concentrează viziunea interioară şi oferă răspunsuri directe cu privire la cursul de acţiune care trebuie urmat. Culoarea neagră a pietrei va permite un acces mai uşor la subconştient. Se spune că este o piatră de viziune, folosită în misiunile vizionare şi în visatul profetic.

Purtarea obsidianului negru ajută la dispersarea negativităţii din jurul corpului fizic, mental, emoţional şi spiritual. Puneţi obsidian negru în casă, la birou sau într-un spaţiu sacru, pentru a elimina orice fel de energii nedorite şi a menţine zona fără negativitate. Piatra va vibra calm şi siguranţă şi va stabiliza energiile tuturor persoanelor care se află în preajma ei.

Atunci când vă simţiţi stresaţi sau când nu puteţi să vă puneţi în ordine viaţa fizică, ţineţi un obsidian în mâini sau puneţi picioarele goale pe două bucăţi mici de obsidian lustruit.

La nivel fizic:

 • Piatra călătorului, mai ales în timpul nopţii.
 • Deosebit de utilă în perioade de doliu, depresie.
 • Se crede că reduce durerea provocată de artrită, ajută în problemele articulare şi alină cârceii.
 • Obsidianul ajută digestia şi detoxifiază, dizolvând blocajele, inclusiv arterele îngroşate.
 • Încălzeşte extremităţile.
 • Accelerează vindecarea fizică a rănilor.
 • Ajută la reducerea poftelor de alimente.
 • Prin proprietăţile sale vindecătoare, obsidianul ajută vederea şi cazurile de artrită. Obsidianul negru este de ajutor pentru animalele de companie care reacţionează exagerat la zgomote şi la trafic.
 • Obsidianul negru este un analgezic natural. Este foarte bun şi în cazuri de fobii.
 • Protejează de negativitate şi ostilitate.
 • Uneori menţionat ca fiind un remediu pentru veninul de şarpe.

Zeităţi: Este cristalul sacru al lui Sekhmet, zeiţa egipteană cu cap de leu a focului şi soarelui.

HEKATE (sau Hecate) era zeiţa magiei, a vrăjitoriei, a nopţii, a lunii, a fantomelor şi necromanţiei.

Saturn – Era zeul roman al fertilităţii, mai ales în agricultură. Saturn era venerat într-un festival în timpul iernii, numit Saturnaliile, iar numele său era/este folosit pentru a denumi ziua de sâmbătă (în lb. engleză – Saturday).

Eriskegal – Zeiţa sacră a Lumii de Jos (mitologia mesopotamiană)

Jana – Zeiţa romană a secretului şi a lucrurilor tainice

Zeiţa Pele este o zeiţă hawaiiană a vulcanului şi a focului. Cunoscută ca Cea Care Modelează Pământul Sacru, Pele este Vulcanul, expresia şi întruchiparea Puterii Creatoare Divine. Ea este Flacăra Pasiunii şi Focul Scopului, Energia Acţiunii Dinamice şi Esenţa Strălucitoare a Iubirii Eterne şi Profunde.

Utilizare magică: Pietrele semipreţioase negre simbolizează autocontrolul şi curajul. Ele sunt extrem de protectoare şi se crede că prind energiile negative şi le neutralizează. Negrul este absenţa luminii şi, ca urmare, poate fi folosit pentru a crea invizibilitate.

Utilizarea în ritualurile Madonei Negre, ale lui Isis şi ale lui Horus.

Utilizarea în ceremonii şamanice, pentru îndepărtarea tulburărilor fizice. Obsidianul negru are şi darul profeţiei.

Obsidianul negru trebuie folosit pentru autoapărarea parapshihologică. Obsidianul absoarbe şi distruge energia negativă precum furia, criticile şi frica şi poate fi folosit în ritualuri de protecţie sau de centrare.

Pentru a face un ritual de protecţie, puneţi în jurul unei lumânări albe patru pietre de obsidian în formă de vârf de săgeată, îndreptate fiecare către o direcţie cardinală. Acest ritual va crea nişte energii agresive, care vor păzi locul în care a fost făcut.

Folosiţi şapte săgeţi de obsidian opac, îndreptate către exterior, şi spuneţi cu voce tare ce trebuie să aduceţi înapoi sau să aduceţi în viaţa voastră, apoi întoarceţi săgeţile către interior, pentru a permite energiei să curgă către interior; este un ritual bun pentru a obţine un loc de muncă şi pentru a îi îndepărta pe cei care v-ar vrea răul.

Folosiţi lacrimi de apaş în ritualurile de ajustare şi pentru a le purta ca amulete, în călătorii spirituale la locuri străvechi etc. Lacrimile de apaş sunt o amuletă împotriva necazului, mai ales dacă aţi avut parte de multe necazuri.

Sferele de obsidian negru sunt instrumente minunate pentru divinaţie. Folosite pentru accesarea subconştientului. Folosirea obsidianului negru poate amplifica precogniţia.

Pentru divinaţie cu obsidianul negru, alegeţi un mediu liniştit, cu lumini blânde; intraţi într-o stare de relaxare şi priviţi uşor la piatră. Rămâneţi deschişi la orice imagini sau revelaţii care vă vin în minte. Dacă energia şi intensitatea sunt inconfortabile, ţineţi un cristal de quartz transparent într-o mână în timpul divinaţiei, pentru echilibrarea energiei.

În unele culturi, negrul simbolizează moartea. Indienii americani credeau că negrul este bun, deoarece este culoarea solului, care dă viaţă.

Culoarea zilei de sâmbătă este negru.

Chakra: Obsidianul negru este o piatră de împământare, care asigură o conexiune instantanee din chakra de rădăcină până în miezul Pământului.

Adesea, atunci când este folosit obsidianul negru, se activează chakra a 6-a sau cel de al treilea ochi. Vibraţia pietrei trece prin barierele mentale şi dizolvă condiţionarea mentală.

A se folosi cu precauţie, deoarece va scoate la suprafaţă şi va aduce la lumină propriile voastre provocări şi lecţiile din vieţile anterioare pe care trebuie să le învăţaţi pentru a merge mai departe în această viaţă, în acelaşi timp ajutându-vă să le faceţi faţă.

Element: Pământ şi foc.

Planetă: Pluto şi Saturn.

Zodiac: Scorpion, Săgetător

Vibraţie numerică: 3, 7

Feng Shui: Obsidianul este folosit în zona nord, pentru călătorii personale şi în zona de centru, pentru împământare şi protecţie.

Folosirea obsidianului negru în vindecare şi în Feng Shui

De ce şi cum este folosit obsidianul negru?

De Rodika Tchi, About.com Guide

Sursa: http://fengshui.about.com/od/Crystals/qt/Black-Obsidian-Use-Healing-Feng-Shui.htm

traducere din limba engleză

Multe culturi folosesc sferele negre de obsidian pentru vindecare şi în scopuri mistice. Dacă doriţi să folosiţi sfere de obsidian negru în decorarea feng shui, alegeţi o sferă de dimensiune mai mică şi nu uitaţi să o curăţaţi regulat, pentru a ajuta la eliminarea energiei negative.

Obsidianul negru are aura misterului absolut. Energia sa te atrage blând, dar foarte profund, ceea ce face ca prezenţa obsidianului negru să fie puternică în multe feluri.

Atât sferele de obsidian negru, cât şi oglinzile lustruite de obsidian negru au fost folosite în diverse culturi, în scopuri de vindecare profundă. Culoarea neagră, cu mare putere de reflexie, a obsidianului, alături de suprafaţa sa fină, ca apa şi de originea sa vulcanică produc o transformare puternică în cei care ştiu să o folosească.

Numită adesea piatra adevărului, obsidianul negru poate dezvălui secrete şi mistere nemărginite, atât despre lumea interioară a persoanei care lucrează cu obsidianul, cât şi despre mecanismele lăuntrice ale cosmosului, în general.

Ascuţimea obsidianului negru este exprimată ca proprietate fizică şi este folosită în diverse unelte de tăiat (cuţite, săgeţi etc.). Ascuţimea obsidianului negru este exprimată şi ca proprietate metafizică. Această piatră puternică poate să taie prin iluzie, prin minciuni, prin faţade şi blocaje pline de frică etc.

Cantitatea de informaţie pe care o poate dezvălui şi intensitatea acestei energii de adevăr poate fi copleşitoare. Perfecţiunea culorii sale negre dezvăluie întunericul care blochează lumina în orice situaţie şi în orice persoană. De aceea, este cel mai bine ca obsidianul negru să fie folosit cu mult respect şi grijă, mai ales sferele de obsidian negru.

O altă faţetă a identităţii obsidianului negru este capacitatea sa de a atrage energiile negative, astfel protejând pe cel care îl poartă sau împrejurimile în care este amplasat. Ca atare, obsidianul negru era (şi încă mai este) folosit ca protecţie în diverse podoabe de corp, bijuterii, precum şi în multe zone ale casei.

Puternicele proprietăţi alchimice ale obsidianului negru se datorează originii sale. Obsidianul este format din lavă vulcanică răcită rapid, astfel că are cea mai puternică energie, a interacţiunii dintre câteva elemente brute puternice – foc, apă şi pământ.

În vindecare, obsidianul negru este folosit pentru a vă ajuta să vă împământaţi mai bine, să vă concentraţi şi să aveţi mai multă claritate în legătură cu toate chestiunile practice. De asemenea, poate ajuta la dezvoltarea unor abilităţi mentale foarte ascuţite şi a puterii de discernământ.

Deoarece obsidianul negru exprimă o energie limpede şi detaşată de adevăr, fără să „ţină partea” nimănui, el poate fi foarte util pentru cei care au tendinţa să reacţioneze emoţional la persoanele şi la întâmplările din viaţa lor. O bijuterie cu obsidian negru – poate să fie un inel, o brăţară sau chiar o brăţară de picior – poate ajuta la ancorarea energiilor dezorientate, poate să aducă mai mult echilibru în viaţă şi să limpezească mintea de frici şi distragere.

Din punct de vedere al artei feng shui, obsidianul negru este un remediu feng shui excelent pentru zona de nord din bagua – zona energiei carierei şi a drumului în viaţă. Energia obsidianului negru nu numai că aduce calitatea elementului feng shui apă, de energia căruia este nevoie în nord, ci asigură şi protecţie, eliminând şi obstacolele de pe drumul vieţii persoanei.

Puteţi folosi mai multe pietre de obsidian negru şlefuite, puse într-un bol de sticlă, sau puteţi alege o sferă mică de obsidian negru. Există şi multe sculpturi feng shui făcute din obsidian, pe care le puteţi analiza – de la sculpturi de animale până la sculpturi de spirite – însă fiţi atenţi şi aduceţi doar simbolurile care vă plac şi la care vă puteţi raporta.

Deoarece obsidianul negru atrage energia negativă, aveţi grijă să îl curăţaţi cu regularitate şi să aveţi grijă de împrejurimile fizice ale pietrei. Nu puneţi obsidianul negru pe podea sau într-un loc în care poate fi neglijat.

Advertisements