Tags

, , , , , ,

MOLDAVITUL: METEORIT, TECTITĂ SAU AMBELE? Sesiunea de informaţii despre cristale nr. 140

Sursa: http://crystalpersonalities.com/2013/03/05/moldavite-meteorite-tektite—or-both.aspx

traducere din limba engleză de magicInsight


Moldavite+teardropCE ESTE

În limbaj de specialitate, moldavitul se află pe lista pietrelor preţioase. Este de culoare verde închis până la verde de culoarea sticlei şi este tăiat şi faţetat sub formă de bijuterii de la bun început. Imitaţiile se fac din sticlă verde, încă din vremuri de demult – aşadar, şi acesta face parte din categoria „cunoaşte-ţi bine prietenosul vânzător”.

Acesta de aici este evaluat la 5,5-6 pe scala Mohs a durităţii şi este în principal un dioxid de siliciu, identic ca şi copoziţie cu cristalul de cuarţ (şi acesta este un mare indiciu). Toate rezervele de moldavit sunt estimate la câteva sute de tone de material, dar vor fi epuizate în întregime în mai puţin de zece ani.

Moldavitul nu se găseşte adesea în magazinele de bijuterii şi este una dintre pietrele de colecţionar, iar piesele de rang mai ridicat sunt uneori prelucrate ca bijuterii. Uneori, moldavitul apare pe la expoziţiile de minerale şi de gravură, dar de cele mai multe ori va trebui să căutaţi surse. Două locuri de încredere de unde puteţi începe sunt www.bestcrystal.com şi www.crystalvaults.com. Nu, nu sunt afiliată cu niciunul din ele.

Moldavitul este fie o tectită, fie un meteorit, în funcţie de partea de dezbatere pe care o preferaţi. Chiar şi cu instrumentele noastre de înaltă tehnologie, experţii încă se ceartă cu privire la modul în care s-a format – a fost vorba de un meteorit, sau s-a format atunci când un meteorit a lovit pământul. Dar cei Dar în prezent, cei mai mulţi experţi par să fie măcar de acord că a avut legătură cu lovirea cu un meteorit, care a modificat solul la punctul de impact, transformându-l într-o sticlă translucidă verde, cu o textură vânoasă, adesea plină de şanţuri sau cratere.

Între paranteze fie spus, atât moldavitul, cât şi peridotul au fost identificate de mineralogi ca fiind atât de origine terestră, cât şi de origine extraterestră. Niciunul dintre cele două nu este obsidian sau sticlă făcută de om. (A se vedea: Moldavite: A Gem from Outer Space [Moldavitul: O piatră din spaţiu], de Jim Perkins în ediţia din iunie 2012 a Rock & Gem Magazine, şi a se vedea Sesiunea 108 PERIDOT: Who Would Have Guessed What A Great Protection Tool?)

Moldavitul a fost descoperit în anii 1700 în ceea ce se numea pe vremea aceea Cehoslovacia şi şi-a primit numele după râul Moldau sau după oraşul Moldauthein. Există rezerve de moldavit în Republica Cehă din zilele noastre, ce datează din era terţiară – pleistocenul timpuriu. Moldavitul se mai găseşte şi în Germania şi Austria, însă moldavitul cehesc este cel evaluat de obicei ca specimen fin şi de gravură şi este uşor de recunoscut după culoarea sa – verde mai închis.

Şi acum ştiţi de ce moldavitul este scump pentru dimensiunea pe care o are.

CE FACE

Una dintre PRINCIPALELE pietre new age încă din clipa în care a ajuns pe piaţă, moldavitul este considerat în mod obişnuit a fi un canal pentru comunicarea conştientă între energiile „seminţelor stelare”, atât din sistemul nostru stelar, cât şi din alte sisteme stelare. Este liniştitor îndeosebi pentru cei care pur şi simplu vor să se întoarcă acasă, vă rog, dacă se poate.

Chiar şi persoanele care de obicei nu au reacţii în preajma cristalelor adesea îl simt pe acesta, astfel că aveţi grijă. Moldavitul este într-adevăr considerat a fi unul din instrumentele de vindecare destulde bune. Dar asiguraţi-vă că îi înţelegeţi acţiunile. Dacă îl purtaţi, îl aveţi la voi sau vă aflaţi în preajma lui pentru perioade prelungite, faceţi-vă un serviciu şi echilibraţi-l cu o bucată zdravănă de hematit sau de pirită. Chiar şi cuarţul roz poate să ajute.

Oricare ar fi părerile voastre despre moldavit, dacă o să vă aflaţi în preajma lui un timp foarte îndelungat, cu siguranţă că veţi observa schimbări în voi înşivă. O piatră de Legătură Temporală, ea facilitează reconectarea şi comunicarea între dimensiuni, cu toate energiile/frecvenţele pe care le deţine fiecare dintre ele. Aşadar, pregătirea dinainte este destul de necesară, dacă doriţi să vă menţineţi sănătatea mentală la un nivel rezonabil şi să mai socializaţi cu restul omenirii.

Moldavitul vă ajută să învăţaţi toleranţa faţă de tot ce vedeţi ca fiind extrem de diferit de propriul vostru mod de a gândi şi de propriile voastre convingeri. Şi daţi-mi voie să vă spun – afirmaţia asta crezi că o înţelegi, numai până când o trăieşti efectiv; „extrem de diferit” este cheia aici.

Fie şi numai din acest motiv, moldavitul nu trebuie niciodată combinat cu obsidianul, cu opalul sau cu piatra lunii, sau dat cuiva care încă mai învaţă despre echilibrul mental şi emoţional aici pe planeta Pământ. Şi de vreme ce am pătruns într-o perioadă în care avem de a face cu similarul-atrage-similarul, mai degrabă decât asemănătorul-atrage-asemănătorul, este o piatră care ar putea fi o alegere bună cel puţin pentru următorii câţiva ani.

Unul din multele sale paradoxuri – iar la asta e chiar foarte bun – este că moldavitul poate să vă ajute să vă integraţi lumea fizică şi să începeţi să aveţi o înţelegere mai clară a funcţiilor voastre în această parte a călătoriei. Aşadar, este un bun instrument în perioadele de transformare şi de tranziţie – ca cea de acum. Şi un bun instrument pentru a medita şi a visa.

Instrument excelent pentru channeling, moldavitul vă amplifică aptitudinile mediumnice la niveluri şi în moduri noi, inclusiv pe cele telepatice, astfel că străvechiul „cunoaşte-te pe tine însuţi” capătă aici un sens mai larg. Va trebui să fiţi capabili să separaţi chestiile voastre personale de conceptele şi modurile noi de a percepe realitatea, care vă parvin prin moldavit.

Însă dacă v-aţi făcut bine munca de pregătire şi sunteţi gata, poate că veţi dori să încercaţi selenitul, ca piatră de amplificare. Şi atunci să vă ţineţi. (A se vedea Sesiunea 51, SELENITE: A TIME LINK STONE.)

Aşadar, ţinând seama de toate astea, aţi fi de acord că avem de a face cu o piatră de putere? Ceea ce îi pune automat eticheta Chirurgului Metafizic Şef de „A SE MÂNUI CU ATENŢIE”.

REFERINŢE RAPIDE
Piatra transformării
O piatră de legătură temporală
O piatră de putere
O piatră a seminţelor stelare
Lucrează direct cu chakra 6, 7, 8, 9 şi 10
Un instrument pentru comunicarea conştientă între sistemele stelare şi între dimensiuni
Activează centrii mediumnici, inclusiv comunicarea de la minte la minte
Sprijină învăţarea toleranţei pentru diferenţe
Un instrument bun pentru scoaterea la lumină a convingerilor de bază
Ajută la integrarea corectă în lumea voastră fizică
Liniştitor pentru cei care vor să meargă acasă

Ne vedem săptămâna viitoare. Până atunci, vă rog să rămâneţi cu amândouă picioarele pe pământ în timp ce învăţaţi.

Copyright 2013 Patricia Troyer
Toate drepturile rezervate
Puteţi copia şi distribui acest articol atâta timp cât nu cereţi un tarif pentru el, nu îl modificaţi, acordaţi credit autorului (Patricia Troyer) şi includeţi notiţa de copyright.

Informaţii de contact: troyerpatricia@gmail.com
http://www.stonepeoplepublishing.com
https://amazon.com/author/patriciatroyer

 

Advertisements