Tags

, , , , , ,

Răsfoind mai deunăzi “Cheile lui Enoch – Cartea Cunoaşterii” de J. J. Hurtak (cartea în care se află cele două “chei” pe care Dr Eric Pearl susţine că îşi bazează lucrarea vindecării reconective şi a reconectării), mi-a sărit în… conştiinţă o discrepanţă de înţelegere între Pearl şi Hurtak în ceea ce priveşte conceptul de “entropie negativă”, pe care Pearl îşi bazează explicaţia “ştiinţifică” a lucrării lui. Mai sunt şi alţii, în comunitatea internaţională de practicieni, care au atras atenţia asupra unor discrepanţe, dar dau mai jos doar două citate:

***

Eric Pearl – Reconectarea: Vindecă-i pe alţii, vindecă-te pe tine, Capitolul “Vindecarea la distanţă” (pagina 317 în versiunea engleză)

„În cartea sa Medicina vibraţională, Richard Gerber, M.D. discută despre modelul Tiller-Einstein al spaţiului-timp pozitiv şi negativ, energiile care depăşesc viteza luminii (precum frecvenţele eterice şi astrale) existând în spaţiul-timp negativ. Gerber explică despre energia (şi materia) din spaţiul-timp pozitiv că este în principal de natură electrică, energia din spaţiul-timp negativ fiind în principal de natură magnetică. În consecinţă, spaţiul-timp pozitiv este şi tărâmul radiaţiei electromagnetice (EM), în timp ce spaţiul-timp negativ este tărâmul radiaţiei magneto-electrice (ME). Pe lângă natura ei în principal magnetică, energia din spaţiul-timp negativ mai are şi o altă caracteristică fascinantă: o tendinţă către entropia negativă. Entropia este o tendinţă spre dezordine, dezorganizare, boală. Cu cât este mai ridicată entropia, cu cât este mai mare dezordinea. Entropia negativă este tendinţa către ordine, organizare, confort. Este tendinţa către regenerare şi vindecare.”

***

 J.J. Hurtak – Cheile lui Enoch: Cartea Cunoaşterii (Cheia 1-0-8:14)

14 Alpha Draconis reprezintă entropia negativă, devoratoare, care menţine planisfere precum Pământul înlănţuite în entropia sistemelor cu un singur soare, unde inteligenţa ar trebui să fie devorată de corpul Soarelui-Leu, dacă maeştrii Ophanim nu ar interveni în acest cuptor de foc. […]

***

Aşadar, în timp ce dr. Pearl pare să vadă entropia negativă ca pe ceva… pozitiv şi să o folosească pentru “vindecare”, dr. Hurtak prezintă entropia în general ca pe ceva de nedorit, iar entropia negativă ca pe un câmp magnetic înrobitor, controlat de inteligenţe decăzute şi de care trebuie să ne desprindem, sau să ne curăţăm, îndreptându-ne spre “centropie”, sau starea de ordine şi echilibru a creaţiei mântuite.

Aceasta nu este singura discrepanţă dintre lucrarea de evoluţie care i-a fost revelată lui Hurtak şi „lucrarea” pe care Pearl a primit-o prin channeling de la entitatea „Solomon/Aaron” şi pe care acum o răspândeşte drept „vindecare reconectivă şi Reconectare”. De altfel, J.J. Hurtak chiar specifică, în prefaţa la „Cartea Cunoaşterii”, că „manuscrisele de Lumină” au fost codificate în fiinţa lui de către maestrul Ophanim Enoch şi i-au fost oferite ca “revelaţie”, dincolo de interferenţa câmpurilor acestei lumi, spre deosebire de mesajele venite prin channeling.

În fine. Nu sunt om de ştiinţă. Habar n-am prea multe despre entropii şi chestii din astea. Totuşi, fie şi numai la nivel de limbaj, pot să observ o confuzie de termeni şi să îmi dau seama când doi folosesc acelaşi cuvânt, dar înţeleg lucruri diferite prin el. Asta pot să o observ obiectiv, zic eu. Subiectiv, la nivel experienţial, pot să observ şi caracterul înrobitor şi nicidecum vindecător sau evoluator al „frecvenţelor” cu care lucrează Pearl şi echipa de la The Reconnection. De fapt, am mai şi atras atenţia – Pearl şi echipa lui par să fi schimbat frecvenţa şi “în acte”, la nivel declarativ, cum ar veni, trecând de la frecvenţa reconectivă la frecvenţa Reconnection® (the Reconnection® frequency, în formularea lor protejată de copyright). Eu simt doar să mai pun aici un citat din Cartea Cunoaşterii. Eu lingvist fiind, mi se pare că sună interesant. Iacătă:

48 În eonii dinainte de ciclul actual, unii dintre Fiii decăzuţi ai Paradisului nu au folosit Numele Tatălui pentru a îşi echilibra creaţiile celeste. Din acest motiv, anumite creaţii celeste sunt desincronizate în raport cu vibraţiile Divine ale Numelui Tatălui.

49 Iniţial, lumea noastră a fost comandată în Numele Tatălui, însă a fost interceptată de Maeştrii decăzuţi, care au aplicat pe această creaţie legea lor de vibraţie.

50 Deoarece locuitorii iniţiali ai acestei staţii Ur au încălcat legile aplicării fizicii superioare a Legii cosmice, Domnii Luminii au tulburat limbajul omului în aşa măsură, încât nici în ziua de azi, omul nu poate să aplice cheile vibraţiilor orientale de Lumină împreună cu vibraţiile occidentale de Lumină. (Cheia 1-0-7)

…şi cu asta, vă zic: seară faină şi ochii deschişi să avem.

Mai citeste si Reconectarea Eric Pearl – Intentia lucrarii si efecte reale

DSC05450

Advertisements