Tags

, , , ,

Sursa: http://www.ishafoundation.org/blog/lifestyle/food/food-and-lunar-eclipses-bad-combo/

Traducere în româneşte de magicInsight. Toate drepturile aparţin Isha Foundation

 

Pe 4 apriie [pdf] urmează o eclipsă de Lună, care va fi parţială deasupra celei mai mari părţi din Asia şi deasupra Americii. În acest articol Sadhguru explică de ce consumul de alimente în timpul unei eclipse lunare poate avea un impact negativ asupra organismului.

sadhguru2Sadhguru: În timpul eclipselor de Lună, ceea ce s-ar întâmpla în mod normal în 28 de zile, de-a lungul unui ciclu lunar complet, se întâmplă la modul subtil pe durata celor două sau trei ore ale eclipsei. În termeni de energie, energia Pământului înţelege greşit eclipsa ca fiind un ciclu complet al Lunii. Pe planetă au loc anumite lucruri, astfel încât tot ce este deviat de la condiţia sa naturală se va deteriora foarte rapid. De aceea, deşi fructele şi legumele proaspete nu se modifică, există o modificare distinctă în ceea ce priveşte starea mâncărurilor gătite înainte şi după eclipsă. Ceea ce a fost o mâncare hrănitoare devine otravă. Otrava este ceva ce îţi toceşte starea de conştientizare. Dacă îţi toceşte starea de conştientizare la un anumit nivel minor, înseamnă că eşti amorţit. Dacă o toceşte într-o anumită măsură de profunzime, înseamnă că eşti adormit. Dacă te face complet inconştient, înseamnă că eşti mort. Amorţirea, somnul, moartea – e doar o progresie. Aşadar, mâncarea gătită va parcurge fazele de alterare la nivel subtil, mult mai rapid decât într-o zi normală.

Există o modificare distinctă în ceea ce priveşte starea mâncării gătite înainte şi după eclipsă. Ceea ce a fost o mâncare hrănitoare devine otravă.

Dacă aveţi mâncare în corp, în decurs de două ore, energiile voastre vor îmbătrâni cu aproximativ douăzeci şi opt de zile. Asta înseamnă că într-o astfel de zi puteţi să adoptaţi o dietă cu alimente crude? Nu, pentru că în clipa în care mâncarea ajunge în corp, enzimele din stomac o atacă şi o ucid, iar ea devine ca mâncarea semipreparată şi va avea acelaşi impact.
Şi aici nu e vorba doar de mâncare. E vorba de însuşi modul nostru de a fi. Dacă v-aţi îndepărtat în vreun fel de dimensiunea naturală a ceea ce sunteţi, atunci deveniţi mai susceptibili la aceste forţe. Dacă sunteţi în starea voastră naturală, atunci sunteţi cel mai puţin susceptibili la aceste forţe.

moon-phases

Ciclurile Lunii au un impact asupra organismului omenesc la nivel fizic, psihologic şi energetic. Acest lucru este evident în modul în care mamele noastre parcurgeau aceste cicluri. Vorbesc de mamele noastre, deoarece noi ne aflăm aici doar pentru că mamele noastre erau armonizate cu Luna. Dacă nu ar fi avut corpurile acordate cu Luna, noi nu am fi aici astăzi. Când Luna parcurge un ciclu complet în decurs de două sau trei ore, în corpul mamelor noastre are loc o oarecare derută. Acelaşi lucru se întâmplă şi în corpul unui bărbat, pentru că mama este prezentă într-un anumit fel – nu fiziologic, ci în alte feluri.

Aici nu e vorba doar de mâncare. E vorba de însuşi modul nostru de a fi.

Atunci când corpul se află într-o stare de derută, cel mai bine este să îl lăsăm cât mai gol cu putinţă şi cât mai conştient cu putinţă. Unul din cele mai simple moduri de a fi conştient este să nu mâncaţi. Atunci veţi fi conştienţi mereu de cel puţin un lucru. Iar în clipa în care aveţi stomacul gol, capacitatea voastră de a fi conştienţi devine mult mai bună. Corpul devine mai transparent, iar voi veţi putea să observaţi mult mai bine ce se întâmplă cu organismul vostru.

Sursa foto: isha blog
Advertisements