Tags

, , , , , , , , , , ,

http://www.ishafoundation.org/blog/lifestyle/relationships/horoscopes-or-horror-scopes/
traducere în românește de magicInsight

Sadhguru despre horoscop și în ce măsură planetele pot să ne influențeze viața.

sadhguruSadhguru: În zilele noastre, oamenii se uită în stele și planete înainte de a face orice. Dacă vrei să ieși din casă, trebuie ca planetele să fie aliniate corespunzător. Oamenii caută momentul potrivit, momentul nepotrivit și mai știu eu ce. Dacă vor să se căsătorească, se duc și întreabă pe un al treilea: „Pot să trăiesc fericit cu soția mea?”. Cu oricine te-ai căsători, de ce să nu poți să trăiești fericit cu acea persoană? Sau, dacă persoana afișează cine știe ce nebunie la care nu te așteptai, de ce să nu pleci?
Oare lucrurile neînsuflețite ar trebui să decidă cursul destinului vostru, sau natura umană ar trebui să decidă destinul lucrurilor neînsuflețite?

Dacă îți funcționează inteligența, nimeni nu poate să prezică ce o să faci mâine și cum o să îți trăiești viața. Cum să prezici ce o să facă mâine un om inteligent? Nu poți, pentru că poate o să facă ceva ce nu s-a mai făcut niciodată pe planetă. Toate prezicerile tale se referă la lucruri care s-au mai întâmplat. Dar omul poate că va face ceva ce tu nici nu ți-ai imaginat vreodată. Dacă viața unei ființe omenești poate să fie scrisă dinainte ca omul să o trăiască, atunci cu siguranță că avem de-a face cu un „horror-scop”.

Horoscopul se referă la modul în care planetele îți influențează viața. Planetele sunt lucruri neînsuflețite. Oare lucrurile neînsuflețite ar trebui să decidă cursul destinului tău? Sau natura umană ar trebui să decidă destinul lucrurilor neînsuflețite? Natura umană ar trebui să hotărască. Dacă planetele hotărăsc cursul destinului tău, asta înseamnă că natura ta umană nu funcționează nici măcar la nivelul obiectelor neînsuflețite. Câinii și pisicile nu dau voie planetelor să le influențeze viața. Aceste animale trăiesc cum vor ele. Dar viața omului, din nefericire, este influențată de obiecte neînsuflețite.

Și atunci, chiar nu e nimic valabil în toate astea? Ba da, dar ca de obicei, oamenii exagerează. La lună plină și la lună nouă, dacă o persoană suferă de o afecțiune psihologică, aceasta va deveni ceva mai dezechilibrată în astfel de zile. Dar oare chiar înnebunim cu toții de lună plină și de lună nouă? Nu, pentru că, în comparație cu acea persoană, tu ești mai stabil și mai stăpân pe mintea ta. Persoana aceea nu poate să o controleze; simpla poziție a lunii o înnebunește. Asta se întâmplă la toți, dar nu în așa măsură încât să decidă cum ești tu, pentru că tu ești mai stabil, în comparație cu acea persoană.

Dacă ești cu adevărat stabil în interior, lasă planetele să se ducă unde vor ele, iar tu te vei duce unde vrei tu

La fel, dacă ești cu adevărat stabil în interior, lasă planetele să se ducă unde vor ele, iar tu te vei duce unde vrei tu. Altfel, orice mică schimbare o să te influențeze. Dacă te afli într-o stare oarecare de susceptibilitate, lucrurile astea o să îți influențeze viața, într-o oarecare măsură. Dar dacă ești stăpân pe tine, nicio planetă nu o să decidă cursul vieții tale. Natura omenească este cea care ar trebui să decidă cursul vieții tale. Sursa creației care funcționează înăuntrul tău – dacă aceea nu poate să decidă cursul vieții tale, însă planetele – care sunt obiecte neînsuflețite – pot, atunci ceva nu e în regulă. Dacă ești ceva mai centrat înăuntrul tău, aceste lucruri n-au cum să te influențeze. Tu o să mergi tot unde vrei tu să mergi.

Când cineva spune, „Eu mă aflu pe calea spirituală”, asta înseamnă, de fapt, că „Nu contează unde sunt planetele, nu contează ce karma am, eu merg pe calea pe care vreau să merg. Și o să merg către eliberare.”. Asta înseamnă spiritualitate – să îți iei destinul în propriile mâini.

Poți fie să îți dai putere ție, astfel încât tu să decizi cursul propriului tău destin, fie poți să lași planetele și un milion de alte lucruri să decidă cursul destinului tău. Din păcate, oamenii caută mult prea mult în stele și alte planete. E vremea să devenim puțin interesați și de Pământ și să facem ceva cu el. Sper că oamenii vor da mai multă atenție acestei planete. De asta e nevoie acum.

Advertisements