Tags

, , , ,

Autor: Ina Woolcott
Sursa: http://www.shamanicjourney.com/crow-power-animal-symbol-of-sacred-law-change
Traducere în românește de magicInsight

Cioara este considerată în multe culturi drept păstrător al Legii Sacre, căci nimic nu scapă privirii ei agere. Să ai cioara ca animal de putere e mare lucru. Atunci când medităm și ne aliniem cu (energia) ciorii, ne impregnăm cu înțelepciunea de a ne cunoaște pe noi înșine dincolo de limitările gândirii și legilor unidimensionale. Cioara ne învață să apreciem multiplele dimensiuni ale realității și ale ființei noastre și să avem încredere în intuiția și în integritatea noastră personală.

Ciorile apar adesea în grupuri și, deși croncănitul lor nu pare deloc variat, în realitate fiecare croncănit înseamnă altceva. Vocabularul lor complex este un indicator al inteligenței lor, dar și un indicator al însemnătății lor ca animale de putere. Atunci când o cioară explorează ceva nou, celelalte o urmăresc ca să vadă ce se întâmplă și apoi să învețe. Adesea, ele fac mare gălăgie atunci când prin preajmă se află vânători, avertizând căprioarele, dar și alte păsări. Ciorile iau în considerare pericolul potențial, astfel că își plasează întotdeauna observatori care stau de veghe cât ele se hrănesc. Acesta este momentul când ele sunt cele mai vulnerabile. Asta ne ajută să înțelegem că trebuie să veghem asupra a ceea ce credem și să ne testăm ideile obișnuite despre realitate comparându-le cu un standard universal.

Dacă nu suntem cu adevărat atenți, nu putem să înțelegem limbajul ciorilor, iar asta înseamnă că nu întotdeauna putem să vedem dincolo de propriile noastre limitări culturale. Printre aceste limitări se numără și anumite coduri legate de bine și rău, precum și „regulile” ce însoțesc astfel de coduri.

De-a lungul timpului au existat multe conflicte și războaie (fără rost) între oameni, conflicte care au avut la bază diferențele între convingerile religioase și morale. Pentru a crea cu adevărat o eră nouă a iubirii, păcii și armoniei, este extrem de important să ne depășim limitările culturale și să păstrăm în inimă și în suflet ceea ce avem în comun ca ființe spirituale în formă umană. Cu toți suntem conectați, infiniți și făcuți din același „material”. Trebuie să ne dăm seama că, rănindu-i pe alții, nu facem decât să ne rănim pe noi înșine. Cioara este pasărea care reprezintă această transcendere a limitărilor.

Cioara poate să ne învețe și să fim atenți atunci când judecăm oamenii automat. Să fim atenți la opiniile și la acțiunile noastre. Trebuie să fim autentici, să ne rostim adevărul și să ne cunoaștem misiunea vieții. Din nou, aveți încredere în propria voastră intuiție și în integritatea voastră personală și creați-vă propriile voastre standarde, indiferent dacă ele se potrivesc sau nu cu cele ale lumii din jur. Gândiți cu propria voastră minte și nu urmați neapărat mulțimea!

În procesul de curtare, vocea masculului capătă o calitate melodică. Astfel, putem să vedem ce stă la baza legii sacre – și anume, iubirea necondiționată, singurul principiu infailibil cu ajutorul căruia putem să ne verificăm propriile noastre principii.

Cioara este un prevestitor al schimbării. Ciorile trăiesc în vid și nu au simțul timpului, astfel că ele pot să vadă trecutul, prezentul și viitorul simultan. Ele reunesc lumina și întunericul, atât în interior, cât și în exterior. Cioara este totemul Marelui Spirit și trebuie tratată cu cel mai mare respect. Ciorile reprezintă procesul creator și tăria spirituală.

Ciorile sunt mesageri care ne vorbesc despre creație și despre magia din jurul nostru, care ne stă la dispoziție oricând o cerem. Căutați oportunitățile pentru a exprima magia vieții. Culoarea neagră a ciorii reprezintă culoarea creației. Este pântecul din care se zămislește noul. Negrul este culoarea nopții, care dă naștere luminii unei noi zile.

Ciorile sunt șmechere și pot să fie amăgitoare în acțiuni. Se știe despre ele că își construiesc cuiburi false, sus în vârful copacilor, ca să deruteze răpitorii. Cuiburile lor sunt construite foarte sus, ceea ce le oferă posibilitatea să observe tot ce se întâmplă în jurul lor.

Ciorile se pot adapta la toate mediile și mănâncă aproape orice, astfel că pot să supraviețuiască în aproape orice situație. Ciorile sunt înconjurate de magie, de forțe nevăzute și de tărie spirituală. Dacă în viața voastră intră cioara (ca animal de putere, n.n.), ieșiți din cuibul familiei, priviți dincolo de raza voastră vizuală actuală, ascultați mesajele pe care vi le transmite prin croncănit și acționați în consecință.