Tags

, , , , , , , ,

Actiunea Interferentei in miscarea transformationala

Stati linistiti, nu o sa abordez aici problema generala a festivalurilor transformationale si a transformarii (sic!) lor in mediile de (auto)maltratare si generatoarele de deseuri pe care le vedem azi. Asta e o chestie foarte vasta si care necesita alte cercetari, iar de altfel, cand e vorba de ‚probleme’, pe mine ma preocupa mai intai cauza lor – cum s-a ajuns acolo. La fel si in cazul asta, o sa va povestesc despre o intentie marsava care s-a strecurat in miscarea transformationala si care a deturnat-o catre abominatia si mestesugul de ratacire umana la care asistam in prezent.

Si n-o sa va povestesc la modul general, ci printr-un exemplu pe care il cunosc, foarte concret si de aici, de la noi – anume, Waha Festival, locul unde va este distorsionata lumina fiintei, iar frumusetea si bucuria voastra este furata si deturnata catre scopuri ce nu au nimic de a face cu ‚transformarea’ sau ‚evolutia’ speciei umane sau a vietii pe pamant si in general.

De fapt, cei care va mai aduceti aminte de grupul yahoo despre ‚reconectare’ probabil ca va mai aduceti aminte si de magaria oribila cu Waha Festival… Iar cei care cunoasteti Waha festival, cunoasteti si legatura dintre aceasta manifestare si corporatia The Reconnection. Pe scurt, Waha Festival a fost organizat initial cu sprijinul codoasei luciferice de Romania si cu scopul (singurul de care este ea capabila) de a avansa in cariera si de a face faima ‚lucrarii’ ei, ea cautand, la vremea aceea, sa-l mai aduca pe Pearl cu un seminar in Romania si sa-si pecetluiasca astfel postul si drumul in corporatia The Reconnection (ceea ce a reusit si atunci, si mai tarziu , cu ajutorul energiei furate inclusiv de la voi – si de la care, in cele mai multe cazuri, inca se mai alimenteaza  😉 ).

Cu alte cuvinte, ea s-a infiltrat si a deturnat o intentie curata si frumoasa, de copii descoperitori si daruitori de bucurie, agatandu-le sufletele si manifestarea exuberanta in planul ei josnic si ascuns. Unii aveau idei si energie curata si deschidere sa manifeste, alta avea intentie marsava si sustinere financiara, asa ca reteta pentru compromis era completa. Si chiar daca acum codoasa nu mai participa fizic chiar in fiecare an, intentia spurcata inca se mai afla la temelie si distorsioneaza manifestarea, lasand loc la evenimente tulburatoare si aparent inexplicabile. Cei care se straduiesc sa curete miscarea transformationala si sa o readuca in integritate stiu despre ce vorbesc – mizeria vine de la temelie, este impletita in toata constructia si infecteaza toata experienta, iar oamenii isi lasa inocenti lumina tarata in a gazdui si a sustine marsavia ascunsa.

Desigur – si din nou – nu avem de a face cu un fenomen pur romanesc (asa cum nici miscarea transformationala nu este un fenomen romanesc). In lume s-a mai atras atentia si deja se vorbeste destul de mult despre interferarea miscarii transformationale si despre distorsionarea intentiei si a valorilor initiale. Ceea ce vedem acum in miscarea transformationala in general este mai degraba abuz de sine si de altii si orientare pe niste scopuri foarte ciudate, care nu mai au nimic de a face cu frumusetea si bucuria vietii, ci cu aroganta si narcisismul si lacomia si alte impulsuri la fel de ‚prietenoase’ pentru viata. Energia curata si frumusetea impulsurilor de schimbare si transformare pro viata este acum deviata si folosita inclusiv la nivel politic, iar lipsa de resurse si oprimarea mai mult sau mai putin fatisa, dar agresiva, din partea tiparelor imbacsite ale societatii a impins miscarea intr-o tesatura spurcata de compromisuri si conexiuni daunatoare si epuizante. Creatia si talentul artistic sunt acum schingiuite si tocmite in scopuri imbracate in minciuna si potrivnice insesi fortei creatoare. Entuziasmul si spiritul de inovatie si initiativa sunt vanate si impinse sa se prostitueze si sa isi distorsioneze amprenta si impactul. Valori si idealuri libere si pure sunt manipulate si atasate la cauze care, in esenta si in realitate, le sunt potrivnice.

Modul in care acest lucru este resimtit la nivel individual – si cu pericolul de transmitere in constiinta colectiva, si asa firava si cu tendinte de a se agrega doar in jurul unor interese potrivnice vietii in general – este sub forma unui conflict interior cu cauza necunoscuta; oamenii se simt ca si cum ar fi trasi in doua parti opuse, cu forte egale. In loc sa creeze oportunitati de evolutie si spatii de manifestare si de cultivare a unor valori si atitudini pro-viata, miscarea transformationala a ajuns sa creeze si sa abuzeze de oameni cu probleme psihologice si pierduti de sine si sa denigreze si sa perverteasca tocmai acele valori si idealuri care au initiat-o. In loc de libertate si iubire, s-a ajuns la agresivitate asupra sinelui si la mintire de sine. In loc sa creeze spatii alternative in care viata sa poata sa evolueze frumos, in loc sa fie ‚portaluri de iubire’ si sa genereze lumina hranitoare pentru constiinta, evenimentele transformationale au ajuns sa fie spatii de entropie negativa, inghititoare de energie si orbitoare de constiinta si sa se inscrie in campania generala impotriva constiintei si a vietii, de care pare sa fie cuprinsa planeta.

Interferarea la nivel de intentie este un gen de furt spiritual foarte nenorocit. Exista pungasi universali (pe astia de la The Reconnection, dupa cum stiti, ii cunosc personal), manipulatori maiastri si care nu se dau in laturi de la nicio josnicie si cu asta se ocupa in lume: cu distorsionarea intentiei de viata, amagirea liberului arbitru si deturnarea planurilor fiintelor ca sa se alinieze cu planurile lacomiei lor. (Ma refer, sa stiti, la fiinte omenesti; nimic ocult si nimic ezoteric – doar oameni care aleg sa faca diverse lucruri si sa actioneze in anumite feluri in raport cu viata si cu semenii lor, iar asta creeaza si consolideaza anumite tipare in constiinta colectiva.) Nu le place sa fie descoperiti, fireste, si devin foarte agresivi cand se intampla asta, dar altfel, singura putere a genului astuia de forme de constiinta este acela de a iti genera iluzia ca sunt puternice si, odata ce ai acceptat sa fii in ea (in iluzie), sa o mentina in mod violent si josnic. Ei functioneaza doar in ascunzis; odata descoperiti si odata identificate planurile lor marsave, se disipeaza repede si se dizolva sfaraind, ca niste gandacei cand aduci peste ei lumina si ii stropesti cu adevar (nediluat, nu din ala de la Hexi Pharma, da?).

Va spuneam ca nu mi-am propus sa epuizez subiectul, insa aspectele pe care le-am atins sunt suficiente pentru a completa imaginea si a face loc la actiunile necesare pentru corectare. Pentru ca este vremea festivalurilor – si pentru ca este bine ca omul sa stie si sa aleaga in cunostinta de cauza, ca sa nu poata fi manipulat catre ‚cauzele’ altora.

Asadar, acum ca am dat de macar un capat adevarului, sa lasam lucrurile sa se reaseze usor in integritate – si sa ne vedem cu bine, magici Calatori.

UPDATE 03.06.2016: Se pare ca iar am dreptate. Waha festival boicoteaza articolul (si pe mine, bineinteles, dar asta deja o face demult) cum poate si pe unde poate… Nah, ce sa zic, sunteti draguti, dar stiam ca spun adevarul, nu mai aveam nevoie de confirmari 🙂 Insa poate ca voi da. Trezire usoara le doresc.

Advertisements