Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Magici Călători, am să vă povestesc un pic despre un personaj, un soi de prădător care bântuie pe la marginea dintre vise și care pândește să invadeze și să controleze visele oamenilor.

Eu l-am numit ”zburătorul”, sau ”seducătorul”, pentru că l-am observat învăluit într-un soi de pelerină neagră ce mi-a dat impresia de aripi. Ei bine, personajul acesta pândește conștiința până la poarta visatului, iar când omul e gata să pătrundă în atenția de visat, ”zburătorul” îl fură și îl redirecționează în propriul lui vis.

Odată ce zburătorul a captat atenția visătorului om, el începe să lucreze cu conștiința acestuia, ajungând ca în scurt timp să se facă acceptat și să uzurpe și să acapareze chiar locul visătorului uman, de unde începe să genereze realitate în numele acestuia, cum ar fi.

Astfel, dintr-un personaj care s-a insinuat în visul omului, zburătorul ajunge să îl viseze el pe om, care devine el un personaj în visul zburătorului, prizonier alături de alte personaje. Cu alte cuvinte, zburătorul înlocuiește conștiința omenească și ghidează visul, care devine realitate pentru conștiința umană, din ce în ce mai epuizată, ce ajunge să se confunde cu zburătorul. Omul nici nu mai ține minte – și slabe șanse mai are să-și dea seama – că undeva, la poarta unui vis, la un nivel oarecare de conștientizare, cineva i-a deturnat conștiința și i-a luat locul la cârma visului. Zburătorul poate să facă ce vrea, căci rămâne invizibil, ascuns între faldurile de conștiință pe care le-a creat prin această manevră. El continuă să paraziteze energia creatoare a visătorului și să o folosească pentru a își genera propriul vis, în care omul este un personaj visat, care nu mai are capacitatea și conștientizarea necesară pentru a izgoni uzurpatorul și a apuca din nou frâiele visului.

Pentru conștiința omenească, visul zburătorului are valoare și putere de realitate. În starea ei obișnuită, împăturită și obturată de zburător, conștiința omenească nu prea mai poate nici măcar să își dea seama de existența zburătorului, darmite să aibă puterea să se debaraseze de zburător. (Studiați-vă puțin reacțiile când citiți acest text și o să înțelegeți despre ce zic.)

Cu personajul ăsta am făcut cunoștință într-un mod nu prea plăcut. Cred că am mare noroc, sau prieteni puternici prin lumile de altă atenție, căci de felul lui, animalul ăsta – sau ce-o fi – care pradă conștiință omenească este măiastru de nasol.

Ceea ce este și mai nasol este că zburătorul parazitează masiv specia umană și o face de ceva vreme, interferând cu realitatea omenească și folosind puterea omului pentru a își genera și a își manifesta propriul vis. Este chiar posibil ca eu să nu îl fi întâlnit, ci să fi devenit cumva, cine știe cum, conștientă de el și de modul în care acționează asupra noastră și asupra lumii noastre.

Se pare că animalele astea nu suportă conștientizarea; ”lumina” asta pe care o poate genera conștiința omenească se pare că e ca un soi de otravă pentru ele și se dau la o parte, deși rămân la pândă și nu scapă niciun prilej să forțeze o nouă breșă de neatenție și să își reia stăpânirea asupra prăzii.

Se pare că omenirea i-a mai conștientizat pe ”zburătorii” ăștia; nu pare însă să existe vreun efort concertat al omenirii de a se debarasa de ei și de a își relua energia și puterea, însă ar putea fi explicabil lucrul ăsta, având în vedere că nici animalele astea nu sunt chiar proaste.

Eu zic că merită să fim atenți. Starea de vis reprezintă o parte importantă a activității conștiinței noastre – și nu prea știm nimic despre lumile pe care le observăm și la care participăm în perioada cât visăm, sau despre entitățile care le locuiesc și capacitatea lor de a interfera cu felia de lume în care ”înflorim” noi…

Visare lină cu atenție deplină, magici Călători. Fiți conștienți și nu dați curs niciunei invitații în vis și nu vă lăsați duși pe niciunde, orice vi s-ar promite 🙂

dream don't sleep

 

Advertisements